About: Cheongju (beverage)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : owl:Thing, within Data Space : prod-dbpedia.inria.fr associated with source document(s)

AttributesValues
rdfs:comment
  • Le cheongju (청주, litt. alcool clair) ou yakju (약주) est un alcool de riz coréen de type bière traditionnelle, équivalent du saké japonais. C'est une boisson fermentée datant de plus de 300 ans, obtenue en 15 jours avec de l'eau, du riz glutineux et du nuruk, un ferment de type Aspergillus oryzae). Contrairement au makgeolli il est clair et limpide. En effet, il est filtré au moyen d'une passoire en bambou appelée yongsu. Son taux d'alcool avoisine les 17 %. (fr)
Faceted Search & Find service v1.16.111 as of Oct 19 2022


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3234 as of May 18 2022, on Linux (x86_64-ubuntu_bionic-linux-gnu), Single-Server Edition (39 GB total memory, 17 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software